«Զբոսաշրջություն» մագիստրոսական կրթական ծրագիր

Ծրագրի անվանումը՝ «Զբոսաշրջություն» մագիստրոսական կրթական ծրագիր

Աստիճանը՝ Զբոսաշրջության մագիստրոս

Պահանջվող ընդհանուր կրեդիտները՝ 90 ECTS

Ուսուցման ձևը և ծրագրի տևողությունը՝ առկա - 1,5 տարի, հեռակա - 2 տարի:

Զբոսաշրջություն մագիստրոսական կրթական ծրագրի նպատակը ուսանողներին զբոսաշրջության ոլորտում՝ զբոսաշրջային արտադրանքի մշակումից մինչև դրա իրացման և սպասարկման կազմակերպման սկզբունքների, տեխնոլոգիաների և մենեջմենտի ուսուցումն ու հմտությունների ձևավորումն է:

Մասնագիտական կրթական  ծրագրի խնդիրներն են.

  • Զարգացնել և ընդլայնել գիտելիքների շրջանակը, խորացնել կարողությունները և կատարելագործել հմտություններն ընդհանուր հումանիտար, հասարակական և զբոսաշրջության ոլորտին վերաբերող առարկաների բնագավառում, ինչը կնպաստի սովորողի մտահորիզոնի ընդլայմանը` հիմք ստեղծելով տվյալ պրոֆիլի մասնագիտական գիտելիքների արդյունավետ յուրացման համար:
  • Ձևավորել վերլուծելու, սինթեզելու, քննադատաբար մտածելու, որոշումներ կայացնելու, տեղեկատվությունը կառավարելու (տարբեր աղբյուրներից տեղեկատվություն գտնելու, վերլուծելու) կարողություններ:
  • Զարգացնել մայրենի և օտար լեզուներով գործնական աշխատանքի կարողությունները:
  • Մասնագիտական պրակտիկայի իրականացման ճանապարհով հնարավորություն ստեղծել մասնագիտական գործունեության ծավալման նպատակով անհրաժեշտ կիրառական իրազեկությունների ձևավորման համար:
  • Օժանդակել ուսանողների բարոյահոգեբանական հասունացմանը, կենսական դիրքորոշումների արդյունավետ ձևավորմանը, միջազգային հաղորդակցման էթիկայի նորմերի յուրացմանը, միջմշակութային իրազեկության բարձրացմանը:

Ծրագրի հաջող ավարտին շրջանավարտը կկարողանա

  1. մշակել զբոսաշրջային կազմակերպության ռազմավարությունը, դրա իրականացման համար անհրաժեշտ գործողությունների ծրագիրը,
  2. կատարել աշխատանքների բաժանում և կիրառել մարդկային ռեսուրսների կառավարման հմտություններ,
  3. ճանաչել կազմակերպության արտաքին հաշվապահական փաստաթղթերը, կազմել զբոսաշրջության ծառայությունների նախահաշիվները ընդունված ֆինանսահաշվային ձևաչափով,
  4. կիրառել սթրեսի և կոնֆլիկտների հաղթահարման հմտություններ կազմակերպության աշխատակիցների միջև առաջացած բախումները հարթելու համար, ձևավորել բարենպաստ աշխատանքային մթնոլորտ՝ արտադրողականության բարձրացման և թիմային աշխատանքների արդյունավետության բարձրացման նպատակով,
  5. վերլուծել ֆինանսական և օպերացիոն վերջնարդյունքները, առանձնացնել լուծման անհրաժեշտ խնդիրները և նախագծել հետագա քայլերը,
  6. դրսևորել կազմակերպական ռիսկերի կառավարման հմտություններ՝ դրանց առաջացումը կանխելու կամ մեղմելու նպատակով,
  7. կազմակերպել և իրականացնել շուկայի հետազոտություն զբոսաշրջիկների պահանջմունքների բացահայտման նպատակով, ընտրել նպատակային սեգմենտը,
  8. ձևավորել զբոսաշրջային արդյունք՝ հաշվի առնելով նախապես սահմանված սեգմենտին բնորոշ հատկանիշները, թիրախավորել արդյունքը շուկայում,
  9. վերլուծել հաղորդակցական իրադրությունները՝ գործելու մասնագիտական էթիկայի կանոններին և միջմշակութային հաղորդակցության նորմերին համապատասխան,
  10. կիրառել զբոսաշրջային ոլորտի կառավարման գործընթացին բնորոշ հմտություններ ՏՀՏ պատշաճ օգտագործմամբ,
  11. աշխատել ինքնուրույն կամ որպես թիմի անդամ՝ իրականացնելով զբոսաշրջության ոլորտին բնորոշ տարբեր գործառույթներ (օր՝. ներգնա, արտագնա տուրօպերատոր և այլն),
  12. իրականացնել զբոսաշրջության ոլորտի մասնագիտական հետազոտություն,
  13. գնահատել կրթական և մասնագիտական զարգացման ու վերապատրաստման սեփական կարիքները հետագայում համապատասխան գործողություն ձեռնարկելու նպատակով:

«Զբոսաշրջություն» մագիստրոսական կրթական ծրագրի դիմորդը պետք է.

  • հանձնած լինի ամփոփիչ ատեստավորման քննություն,
  • ունենա պետական նմուշի փաստաթղթով հաստատված բակալավրի կամ այլ մասնագիտության մագիստրոսի աստիճան,
  • օտար լեզվի իմացության B1 մակարդակ:

«Զբոսաշրջություն» մագիստրոսական կրթական ծրագրով ընդունելությունն իրականացվում է մրցութային հիմունքներով՝ ըստ դիմորդի միջին որակավորման գնահատականի, և նախընտրություն կտրվի այն դիմորդներին որոնք կունենան «Զբոսաշրջություն», «Սերվիս» կամ հարակից մասնագիտությամբ բակալավրական աստիճան։

Ծրագրի ավարտին ուսանողը ձեռք է բերում զբոսաշրջության մասնագետի որակավորում՝  զբոսաշրջության ոլորտի կազմակերպություններում (զբոսաշրջային օպերատոր, ճամփորդական գործակալություն, պետական կառավարման համակարգ և այլ կառույցներ) միջին և բարձր օղակներում աշխատելու համար: